24.4.14

Saç düzleştirici ile göz alıcı dalgalar nasıl yapılır?


Saçlarınızı yıkayıp iyice kuruttuktan sonra saç köpüğü sürün ve saç düzleştiricisi ile saçlarınızı düzleştirin. Bir tutam saçınızı parmağınıza dolayın ve tutamı bırakmadan parmağınızı saçınızın arasından çekin.

Daha sonra tutama saç kurutma makinesi ile 2-3 saniye ısı verin. Isıttığınız tutamı bir toka ile tutturun. Tüm saçınıza aynı işlemi uygulayıp tutamları açtığınızda harika dalgalara kavuşacaksınız.

Dalgalı saç yapımının diğer bir yöntemi ise;

Saç şekillendirme işlemine saç köpüğünü temiz ve nemli saçlarınıza uçlardan yukarı doğru sürürek başlayın. Bu işlemi yaparken saçlarınız önünüze eğik şekilde olsun. Böylece saçlarınız daha hacimli ve elektriklenmeyen bir görünüme kavuşacak.

Saç köpüğünü saçınıza iyice yedirdikten sonra saç kurutma makinesi ile nemini alarak iri bir fırçayla kurutun. Saçlarınızı dilediğiniz kalınlıkta tutamlara bölerek biri içe doğru biri dışarı doğru olacak şekilde bigudiyle sarın.

Bigudiyle sardığınız saç tutamlarınıza kurutma makinesi ile sıcak hava vererek kalıcılığını arttırabilirsiniz.15-20 dakika bekledikten sonra bigudilerinizi yavaşça açın ve parmaklarınızla saçlarınıza şekil verin. Son olarak spreyle saçlarınızı sabitleyin.

4 yorum:

  1. Dalga saçları çok severim :)
    İkinci yöntemi deneyeceğim

    YanıtlaSil
  2. İkinci yöntem bencede:) Maşalar çok zarar vermekte saça:)

    YanıtlaSil
  3. Bigudi daha iyi cnm benim saclar rofleden yandi zaten duzlestiricide uzerine tuz biber eker

    YanıtlaSil
  4. Doğuştan dalgalı saça sahibim ama genelde hep düz kullanıyorum :D kesinlikle 2. yöntem daha iyi düzleştirici fazlasıyla yıpratıyor saçları..

    YanıtlaSil

Yorumlar buraya..