Sayfalar

28.4.15

İlk arabasını alacak kadınların bilmesi gereken 10 şey



1.Nasıl bir araba istediğinizi belirleyin. Bu noktada ihtiyaçlarınızı ve amaçlarınızı göz önünde bulundurarak bir araştırma yapın.Büyük bir bagaja mı ihtiyacınız var, arka koltuğa gerek var mı, geniş ve rahat bir aile arabası mı arıyorsunuz, genelde şehir içinde mi kullanacaksınız yoksa uzun yollara mı çıkacaksınız…Bu kriterlere göre size en uygun 3-4 aracı belirleyip içlerinden birine karar verebilirsiniz.

2.Bütçenize uygun olmasına dikkat edin. Aylık geliriniz, harcamalarınız ve genel masraflarınızı hesaba katarak cebinize en uygun arabayı seçmeye özen gösterin. Ödemekte zorlanacağınız şekilde kredi alıp borçlanmaya hiç gerek yok. Ayrıca arabaya ödeyeceğiniz ücretin dışında trafiksigortası, kasko sigortası, vergisi, benzin ve servis masraflarını gözardı etmemekte fayda var.
3.Sıfır kilometre araç mı yoksa ikinci el araç mı diye ikilemde kalmış olabilirsiniz. Yeni araba, ilk yaşında fazla değer kaybedebilir. Ancak iki yaşında bir araba tercih ettiğinizde, hem bu şekilde bir değer kaybıyla karşılaşmaz, hem de modele göre 2-3 garanti kapsamı devam eden bir araç alabilirsiniz.
4.Beğendiğiniz ilk arabayı alma düşüncesine kapılmayın. Beğendiğiniz aracı görmek ve test etmek için otomobil bayilerine gidin ve bir deneme sürüşü yapın. Bu esnada arabayı rahat kullanıp kullanamadığınızı da görmüş olursunuz.Böylece birkaç farklı alternatifi inceleme şansı da elde edersiniz.
5. En uygun faiz oranını araştırın. Kredi almadan araba almanız zor görünüyorsa, en uygun faiz oranlarını araştırmanız da fayda var. Detaylı düşünmeden, hızlıca yüksek faizli bir kredi almanız, ilerde sizi sıkıntıya sokabilir.
6.Araba almak için doğru zamanı bekleyin. Piyasayı ve kampanyaları takip ederek en uygun zamanı kollar sanız oldukça hesaplı fiyata araç sahibi olabilirsiniz.
7.Aklınıza gelen her şeyi satıcıyla paylaşmayın. Eski arabanızı takas yapmayı düşünüyor olabilirsiniz.Ya da araba almak için ayırdığınız net bir fiyat olabilir. Ancak bunu satıcıya söylememenizi öneririz.
8.Otomobilin güvenlik donanımlarını kontrol edin. ABS, ABS, Hava yastığı ve emniyet kemerlerinin yeterli sayıda olması ve düzgün çalışma önemli.
9.Kullanımı kolay bir otomobil olmasına özen gösterin. Direksiyonunun sertliği, vites geçişleri, sürüş konforu, koltuk ayarları gibi detaylar aracın rahat kullanılabilmesi açısından önemli.
10. Arabanıza karar verip satın aldıktan sonra sıra geliyor sigorta yaptırmaya. Zorunlu trafik sigortası yaptırmanız kanunen zorunlu.Trafik sigortası yanında kasko sigortası da yaptırmanız da fayda var. Kasko, hasar durumunda kendi aracınıza gelen maddi zararları teminat altına alır. 

Trafik sigortası ise sadece aracınızın üçüncü kişilere vereceği maddi ve bedeni zararları teminat altına alır ve kendi aracınızın hasarını ödemez. Trafik sigortası ve kasko sigortası primleri aracınızın modeli, yaşı gibi bir çok kritere göre değişebilir. Ödeyeceğiniz prim, poliçenizi satın alacağınız sigorta şirketine göre de değişir.Size 2-3 seçenek sunacak bir sigorta acentası yerine Koalay. com web sitesine girerek, bir çok seçeneği inceleyip dilediğiniz poliçeyi satın alabilirsiniz.

4 yorum:

  1. Cok yararli bir yazi olmus canim not aldim bu onerileri ;-)

    YanıtlaSil
  2. ilk arabamı satıp yenilemek istiyorum. var mı öneriniz :)

    YanıtlaSil
  3. güzel bir yazı. eline sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ilk ehliyet aldığımda küçük araba diye tutturmuştum sanırım daha güvenli gelmişti şimdi ise sığmıyoruz büyütelim diyorum.İlk anda karar vermemek lazımmış

    YanıtlaSil

Yorumlar buraya..