SEO kelimesi, Search Engine Optimization ifadesinin baş harflerinden oluşur. Türkçe karşılığı ise arama motoru optimizasyonu olarak ifade edilir. SEO çalışmasını incelemek gerekir, adından da anlaşılacağı gibi, internet projelerinin arama motorları için, belli başlı kurallar çerçevesinde uygun hale getirilerek, sitelerin aramalarda daha üst sıralara çıkmasını sağlayan çalışma olarak nitelendirilebilir.
1. Seo sözcüğünün hayatımıza girişi
İnternetin keşfedildiği yıllarda arama motoru diye bir kavram henüz oluşmamıştı. Bu dönemlerde girmek istenilen sitelerin ismi uzun uzun yazılırdı. 1995 yılında Altavista ile beraber arama motoru kavramı hayatımıza usul usul sokulmuştu. Tabi bugünlerdeki gibi çok internet sitesi olmadığı için mevcut arama motorları ilk zamanlarda çok da rağbet görmemekteydi. İnsanlar belirli başlı sitelerde tüm aradıklarını bulma umuduyla cebelleşiyorlardı.
Her geçen gün Amerika Birleşik Devletleri’nde yayılan akım internet hız kesmeden büyümeye devam etti. Her yerde internet sitesi projelerinin ve bu sitelerin borsalara giriş yapması, piyasada akıl almaz bir rüzgar estirmeye başladı. Özellikle 2000’li yılların başlarında artık internetin yeni dünyayı şekillendirdiği ve şekillendireceği de daha net ortaya çıktı. Tüm bunlar olurken 1996 da temelleri atılan Google firması internet dünyasında yeni bir çığır aştı. Ama motoru boşluğu bu firmayla neredeyse tamamen giderilmiş oldu ve böylelikle seo kavramı tam olarak ortaya çıkmıştı.
2. Seosözlük çalışma alanı ve hizmetleri
SeoSözlük ise orta ve büyük ölçekli birçok E-Ticaret ile ilgilenen kurumsal projelerde yer almış ve almakta olan, yaptığı başarılı çalışmalar ile adından sıklıkla söz ettiren bir firmadır.SeoSözlük çeşitli alanlarda hizmet verir. Oluşturmuş olduğunuz markanın ihtiyacı doğrultusunda özel dijital çözümler üretir. Start-up danışmanlığı yapar. Bunu açmak gerekirse, yeni kurulan start-up projelere tüm dijital pazarlama mecraları için stratejiler oluşturarak, gerekli aksiyonları alır. E-ticaret danışmanlığı yapar. E-ticaret alanında hizmet veren web sayfaları için dönüşüm optimizasyon çalışmaları yapmaktadır.
SEO: Hedefleri doğrultusunda, web sitelerin Google arama motoru sonuçlarındaki sıralamalarını iyileştirmeye yönelik çalışmalar yapar.
Google AdWords reklamları: Google arama şebekesi, Google görüntülü reklamları, Video reklamları ile müşterilerin doğru kitleye ulaşmaları konusunda gerekli olan reklam çalışmalarını yönetir.
Bu yazı için teşekkür ederim harika paylaşım yapmışsınız sıkılmadan okudum. Benim tavsiyelerime göz atmak istermisin.
YanıtlaSilHello, you have a great blog. I'm waiting for my blog
Gavsi Sani Sözleri
Tek nefeste Okunan Kitaplar
Karşılıklı Blog destekleri
Cerazza Tumblr : Cerazza