19.7.12

HAVVANUR İNCEKARA RESULULLAH (S.A.A.) VE EHL-İ BEYT'İNİN HAYATLARINDAN İNSANLAR VE TAŞLAR"


RESULULLAH (S.A.A.) VE EHL-İ BEYT'İNİN HAYATLARINDAN İNSANLAR VE TAŞLAR" KİTABININ YAZARI
HAVVANUR İNCEKARA KİMDİR.


02/02/1983 Rize/Merkez doğumlu. İlkokulun bir kısmını İskenderun'da okumakla birlikte Rize Re'işadiye İlköğretim Okulu'ndan mezun oldu. Orta Öğrenimini İstanbul'da Orbay Orta Okulu'nda Lise'yi ise Taksim Ticaret Meslek Lise'sinde okudu. Anadolu Üniversitesi'nde halen öğrenimine devam etmektedir. Emlak Bankası Beyoğlu Şube'sinde staj gördü. Bir dönem İstanbul Kütüphane ve Kitapçılık'ta ve daha sonrasında ise TEMA Vakfı'nda çalıştı. İSMEK Kurs'larında Arapça ve Takı Tasarımı kurslarına katılarak başarı ile tamamladı. 2001 tarihinde Murat İncekara ile evlendi; bu evlilikten 2003 yılında doğan bir oğlu ve 2009 yılı doğumlu bir kız çocukları bulunmakta.
Taşlara olan aşinalığı çocukluğunda başlayarak bu konuda uzun soluklu çalışmalar ve araştırmalar yaptı. Bu çalışmaların sadece bir kısımını "Resulullah (S.A.A.) ve Ehl-i Beyt'inin Hayatlarında İnsanlar ve Taşlar" kitabında giriş mahiyetinde yayınladı. Hayatında İslam'ın Yüce Nuru Resulullah (s.a.a.) ve Ehl-i Beyt'inin tutmuş olduğu sevgi ve yer dolayısı ile çalışmalarını bu yönde devam ettirdi. İlmi icazetide bu yönde vuku buldu.
Bu çalışmaların yanı sıra takı tasarımı yapmakta aksesuarlar tasarlayarak taşların doğru şekilde kullanımını sağlamayı amaçlamaktadır. Bu çizimler altın ve gümüş olarak hayat bulmaktadır.
Havvanur İncekara " Taşlar çok önemli bir enerjiye sahiptir. Bu enerjiyi doğru bir şekilde kullanabilmek insanın hayatını etkiler. Fakat bu ancak bilinçli ve icazetli bir kullanımla mümkündür" diyor.


Resulullah (s.a.a.) evlenmek üzere olan iki kişiye sordu. “ Senin adın ne?” “Benim adım Selma?” dedi. Resulullah (s.a.a.) Zeyd’e (r.a.) dedi ki git benim evimden “ Safir taşlı yüzüğü getir.” Zeyd (r.a.) yüzüğü getirdi. Resulullah (s.a.a.) bayan ile evlenecek kişiye yüzüğü vererek şöyle buyurdu; “ Bu taşlı yüzüğü eveleneceğin bayanın parmağına tak” o da bu yüzüğü bayanın parmağına taktı. “Resululla...h (s.a.a.) buyurdu ki; “ Bugünden itibaren sizin birbirinize verdiğiniz şu iki yüzük size mükemmel bir hediyedir ki o yüzük parmağınızda bulunduğu sürece eşinizin sevgisi, muhabbeti ve etkisi hep üzerinizde olacak.” Bunun içindir ki bugün ki nişan yüzüğü taşsız bir yüzük değildir. Ehli Sünnet ve Ehli Beyt kitaplarında da mevcuttur ki Resulullah (s.a.a.) buyurdu ki; “ Taşı olmayan yüzük, yüzük değildir halkadır.” Yani nişan yüzüğünün taşı yoksa o halkadır ve insan üzerinde hiçbir etkisi yoktur ve Resulullah (s.a.a.) sünneti değildir. "Resulullah (s.a.a.) ve Ehl-i Beyti'nin Hayatlarından İnsanlar ve taşlar" adlı kitaptan alıntıdır....

TASARIM BU HADİS NETİCESİNDE VUKU BULMUŞTUR. ÜZERİNDEKİ TAŞLAR MUHAMMED VE AL-İ MUHAMMED TEMSİLİDİR. BU ELİN TEMSİL ETTİĞİ HALK ARASINDAKİ BİLİNENDEN DAHA ÖTEDİR...
TASARIMIN TÜM HAKLARI HAVVANUR İNCEKERA'YA AİTTİR KOPYALANAMAZ VE İZİNSİZ SATILAMAZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar buraya..