28.11.13

Banat'ın Tasarım Ödüllü Diş Fırçası Acrobat Junior..



Banat’ın Tasarım Ödüllü Diş Fırçası Acrobat Junior,
Bardak, Kum Saati ve Macun İçeren Özel Bir Setle Raflara Çıkarak,
 Anne ve Çocukların Yeni Gözdesi Olmayı Garantiledi




     ACROBAT JUNIOR,
EĞLENCELİ ve EĞİTİCİ SETİYLE RAFLARDA

Ülkemizin ilk diş fırçası üreticisi Banat, Red Dot Design Award 2013’de ‘Ürün Tasarımı’ ödülünün sahibi olan çocuk diş fırçası Acrobat Junior’ı satışa çıkardı. Daha önce de bir çok tasarım ödülünün sahibi olmuş olan Acrobat serisinin çocuklar için geliştirilmiş özel fırçası olan Acrobat Junior, farklı tasarımının yanı sıra ebeveynler ve çocuklar için sürpriz bir satış seti ile raflardaki yerini aldı.



Kurulduğu günden beri diş fırçalama alışkanlığının çocuk yaşlardan itibaren edinilmesi gerektiğini anlatan ve bu doğrultuda bilinçlendirme çalışmaları yapan Banat, çocuk fırçalarına özel yenilikçi tasarımlarıyla da öne çıkıyor. Banat’ın çocukların ve annelerin gözdesi olmaya aday yeni diş fırçası ise ödüllü Acrobat serisinin son üyesi; Acrobat Junior.

Acrobat Junior diş fırçasının en büyük özelliği, bardağa takılabilen özel sap tasarımı. Bu özel tasarımı ile fırçanın diğer fırçalar ile temas etmesini önlüyor.  Böylece, bardaktaki diğer fırçalara hiç değmeden bakterilerin yayılmasını engelleyerek çocuklar için maksimum sağlık sağlıyor.

5 yaş ve üstü çocukların hassas diş ve diş etlerine uygun fırça yapısıyla üretilen yeni Acrobat Junior, diş etlerini korumaya yardımcı yumuşak fırça yüzeyi, çocukların ağız yapısına uygun ölçüleri ve koruma kapağı ile çocuklara diş fırçalamayı kolaylaştırmak hedefiyle geliştirildi. Acrobat Junior’ın çocukların ilgisini çekecek palyaço karakteri ile eşleştirilerek tasarlanan inovatif gövdesi ise, çocuklara diş fırçalamayı sevdirerek, erken yaşta bu alışkanlığı kazanmalarına yardımcı olacak.

Acrobat Junior Satış Setine Konulan Kum Saati ile Çocuklara, 2 Dakikalık Diş Fırçalama Alışkanlığının Kazandırması Hedeflendi.

Acrobat Junior, çocukları diş fırçalama alışkanlığına özendirmek amacıyla onlara özel hazırladığı bir set ile satışa cıktı. Sette çocuklar için, Acrobat Junior diş fırçasının yanında, diş fırçasını takabilecekleri bardak, macun ve 2 dakikalık diş fırçalama süresini hesaplayabilecekleri, diş fırçaları ile aynı renkte bir kum saati bulunuyor.

Sağlıklı dişler için ortalama 2 dakika olan diş fırçalama süresini, çocuklara anlatmanın en eğlenceli yolunu, sete bu 2 dakika süreyi tutabilecekleri renkli bir kum saati koyarak bulduklarını söyleyen Banat Ağız Bakım Ürün Müdürü Berna Şenyuva Nalcı, Acrobat Junior setinin çocuklara diş fırçalama alışkanlığı kazandırmada çok etkili olacağını öngörüyor.

Acrobat Serisinin Son Ödüllüsü Acrobat Junior Oldu
2009 yılında ilk çeşitleri raflara çıkan Banat Acrobat serisi Banat’a tasarım alanında  daha öncede bir çok prestij ve ödül kazandırmıştı. Bunlardan ilki, ABD’de 1950 yılından beri düzenlenmekte olan, dünyanın en prestijli tasarım yarışması “Good Design Award”da “En İyi Tasarım Ödülü”ne sahip olarak, Banat’a sektörde ödül kazanan tek Türk şirketi olma gururunu kazandırmasıydı.

Kunter Şekercioğlu liderliğinde Kilit Taşı Tasarım ekibi tarafından tasarlanan seri ayrıca 2010 yılında Almanya Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 41. Kez düzenlenen, Alman Tasarım Konseyi’nin organize ettiği Alman Tasarım Ödülleri 2011’e aday gösterildi. Acrobat işlevsel özellikleri ve ayırt ediciliği ile aynı yıl içinde bir kez daha uluslararası jüri tarafından değerlendirilerek Design Turkey 2010 İyi Tasarım Ödüllü’ne layık görüldü.

Serinin devamı olan ve bu ay raflardaki yerini alan Acrobat Junior ise, çocuk ürünleri arasında Acrobat serisinin farkını ortaya koyarak Banat’a yeni bir tasarım ödülü daha kazandırdı. Acrobat Junior, 70’den fazla ülkeden başvuru alan Red Dot Design Award 2013’de Banyo kategorisinde “Üstün Tasarım Kalitesi” ödülünün sahibi oldu. 1955 yılından bu yana düzenlenen ödül sistemine 19 ülkeden katılan 4,662 ürün arasından ödüle layık görülen Acrobat Junior, patentli gövdesi ve inovatif kullanım önerisi ile ayrışmayı başardı.

Her evde en az 1 Banat Ürünü
1947 yılında kurulan Banat, 66 yıldan bu yana insanlara temizlik, sağlık ve mutluluk veren ürünler sunuyor ve bu misyonunu “Hayata Dair Tertemiz Fikirler” sloganıyla hayata geçiriyor. En ileri teknolojilerle donatılmış Banat tesislerinde ‘Ağız Bakımı’, ‘Kişisel Bakım’, ‘Ev Bakımı’ ve ‘Endüstriyel Ürünler’ olmak üzere 4 farklı grupta üretim yapılıyor. 2015 yılına kadar her evde en az bir çeşit Banat ürününün kullanılıyor olması da sektörün bu lider kuruluşunun uzun vadeli hedefleri arasında yer alıyor.

1 yorum:

Yorumlar buraya..