31.7.15

Alexandrite lazer nedir? Ne işe yarar?

FDA tarafından onaylanmış olan Alexandrite Lazer cihazı 755 nanometre dalga boyunda lazerlerdir. En önemli özellikleri arasında çok hızlı işlem yapabilen bir cihaz olmasıyla birlikte ağrı veya acı hissettirmeyen bir cihaz olarak bilinmesidir. Tercih edilme nedenleri arasında bu özellikler yer almaktadır. Vücutta bulunan bölgeler arasında bacaklar, koltuk altı ve kasıkta en başarılı lazer olarak tercih edilmektedir. İşlem sırasında deri üzerinde yer etmiş olan kılları buharlaştırdığından lekesiz ve temiz bir görünüm sunar. 3 ile 5 seansta % 80 den fazla kıl kaybını yok eder. Dünyada en çok tercih edilen lazer cihazları arasında yer alarak uzun yıllar kıl problemlerinin çözümünde gücünü ispatlamayı başarmış bir lazer cihazıdır.
Alexandrite 755 nanometre dalga boyunda lazer cihazıdır. Bu lazer cihazının diğerlerinden en önemli farkı deri içinde kıl köklerine inmek için aldığı mesafenin en az olmasıdır. Alexandrite lazer genelde açık renkteki vücut yapılarına daha uygundur. Kıl köklerinin fazla gerektiği kadar derinine inerek yok eder. Bu nedenle ağrısız ve lekesiz bir sonuç elde edilir. Bu özelliğiyle zorlu sert kıllarda örneğin; sırt, kol, yüz gibi bölgelerde etkisinin fazla olmamasına neden olabilir.
Açık renk deri tipi ve koyu kıl rengi olanlarda avantaj sağladığı gibi koyu deri renge sahip esmer ten olan kişilerde uygulama risk yaratır ve bu durum olası problemlere yol açabilir. Esmer ciltlere deneme yapılmadan uygulamaya geçilmemelidir.
Açık cilt renk yapısına sahip ve koltuk altı, bacak, bikini, genital bölgede önerilen bir lazer tipi olarak bilinmektedir. Ağrısının az olması, hızlı ve pratik sonuç alma özelliğiyle seanstan sonra hemen kılların alandan temizlenebilmesi bir avantaj olarak görülmektedir. Uygulanan bölgelerde yaklaşık 6 seansta oldukça başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Yapılan işlem sonucunda kılların büyümesindeki gecikme kısa zamanda fark edilir. Tedavi sonrasında çoğu hasta kalıcı azalmalar görülür. Bu lazer türü koyu renkli ve sert kıllar için daha etkili bir yöntemdir. Yani açık renkli ve görünmeyen sarı kıllarda etkisi ve direnci daha azdır. Bu durumda beyaz kıllar seans ne kadar çok olursa olsun tedaviye cevap vermezler.
Yıllardır, kıl çözümlerinde etkisini ve gücünü ispatlamış olan Alexandrite Candela Lazer ‘de (GentleLASE) Epilasyon uygulama süresi diğer cihazlara oranla daha kısa, cilt renklerine uyumlu, ve hızlı olduğundan en çok tercih edilen lazer epilasyon cihazları arasına girmektedir.

5 yorum:

  1. sir ağda savunanlardanım. lazer cihazlar arasında Alexandrite en güvenilir diye duymuştum.

    YanıtlaSil
  2. Bende alexandrite lazer ile ilgili güzel şeyler duymuştum. Güzellik merkezlerine cihaz götüren bir arkadaşım da tavsiye etmişti. Hala yaptirmadim ama tercihlerim arasında ilk sırada...

    YanıtlaSil
  3. İyi bir performansı var, anlattığınız kadar ile başarılı, tercih edilebilir.

    YanıtlaSil
  4. Evet en iyisi alexandrite. Bende bu cihazla lazer epilasyona giriyorum. Çok koyu kıllar olmadığı sürece bitirme garantisi yok maalesef. Benim sarı olduğu için bitmesi biraz geçikiyor

    YanıtlaSil

Yorumlar buraya..