9.7.15

Anneler en çok neleri merak ediyor?

Binlerce annenin çocukları ile ilgili fikirlerini paylaştığı, uzmanlara soru sorduğu, uzman makalelerinden yararlandığı anneliği kolaylaştıran platform anneysen.com annelerin ve anne adaylarının çeşitli yaş dönemlerinde sıklıkla sordukları soruları derledi.

Hamilelik dönemi her kadın için şüphesiz hayatın en özel dönemi. Anneliğin başlangıcından yani hamileliğin ilk haftasından itibaren anne adayları en çok hamileliklerinin yolunda gidip gitmediğini merak ediyorlar. Hamilelik süresince yaşadıkları şikayetlerin gebelikte genelde karşılaşılan sorunlar olduğunu bilmek ve böylelikle içlerinin rahat etmesini arzuluyorlar. Olası problemlerde de problemin üstesinden gelen annelerle paylaşımda bulunmak ya da uzmanlardan aldıkları cevaplarla doğru olanı yapmak istiyorlar.



Hamilelik döneminde ayrıca bebek alışverişi de kadınlar için büyük önem taşır. Doğacak bebeğin her ihtiyacının tam olmasına çalışan anneler diğer kadınların ve annelerin fikirlerini alarak hem kaliteli hem de maliyet açısından uygun alışveriş yapmak istiyorlar.

Bebeğin ismine karar vermek de anne adaylarının diğer annelere danıştığı konulardan. Bebeğin ismi belli ise çevreden aldıkları tepkilerle kafaları karışır, belli değil ise büyük stres yaşarlar.

Doğum şekline karar vermek de hamileliğin en zorlanılan konularından biridir. Anneysen.com kullanıcılarının bir çoğu buna karar vermeden önce uzmanların fikrini almak istiyor.

Bazı bebekler için oldukça zor olan bebeğin ek gıdaya geçişi annelerin zaman zaman yorulmasına ve üzülmesine sebep olabilir. Bebeğine her gün doğru besin içeriklerini hazırlayıp sunmaya ve bebeğinin beslenme alışkanlıklarının temelini doğru atmaya çalışan anne için önemli bir sınav bu dönem. Bu sebeple de farklı tariflerin tadların en çok araştırıldığı dönem.

1-3 yaş dönemi bebek için en önemli dönemlerden. Bebeğin hızlı büyüme evresine girdiği bu dönemde yürümeden koşmaya, kendini beslemeden tuvalet eğitimine, 2 yaş döneminden konuşmaya her bir madde çok merak edilen konulardan.

Anneden ve evden ayrılmaya başlayan çocuğun artık okul, dersler ve sorumluluklar dönemi gelmiştir. Bu dönemde anneler ders çalışmak istemeyen, okulda sorunlar yaşayan ya da çocuğun belirli konularda gelişimini sağlamak üzere fikir almak ve danışmak isterler.

Ergenliğe adım atan çocuk için annelerin bilmek istediği öncelikli konular cinsellik, sınavlar, üniversite tercihi, ergenlik psikolojisi, ergen çocuğa yaklaşım.

Çalışan anne olmak, eşle ve eşin ailesi ile ilişkiler, kadın sağlığı, kadın ve anne psikolojisi, beslenme, diyet, spor ve güzellikle ilgilili tüm konular ve yemek tarifleri de annelerin kendileri için merak ettikleri diğer konular.

15 yorum:

  1. Sanirim anneler helede ilk hamikeliklerinde ve anneliklerinde daha cok merakli oluyirlar ve cocuklarina saglik bir hayat verebilmek icin o arastirmalar hic bitmiyor helede sizler gibi ilgili annyse :))

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel bir derleme... İnsan yalnız olmadığını hissediyor. :)

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık, çok faydalı bilgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Çocuk sahibiysen her yaşın ayrı bir zorluğu ve güzelliği var..

    YanıtlaSil
  5. Saya saya bitmez :)

    YanıtlaSil
  6. Ben bile merak ediyorum,çok haklısınız..

    YanıtlaSil
  7. Bir annenin çocuğuyla ilgili yaşadığı zorluklar, işte özet budur. Bu düşünceler ne zaman bitecek diye ara ara soruyorum kendime :)) Ama sanırım non stop devam ;)

    YanıtlaSil
  8. Deneyimleri ve bilgilerinizi hazırlıkta olan annelerle paylaşmanız çok güzel.

    YanıtlaSil
  9. Ay çok zor ama çok güzel zamanlardı :))

    YanıtlaSil
  10. Anneliğin hiç bir döneminde rahat etmek çok zor. Sürekli araştır, öğren ve uygula. Hem güzeller hem zorlar

    YanıtlaSil
  11. Çok yetiştirmek gerçekten oldukça zorlu bir iş.

    YanıtlaSil
  12. Annelerin kaygıları bitmiyor ki...:)Sanırım hayatımızın her evresi çocuklarımızı düşünmekle geçiyor... E onlar için de değer tabi..:)

    YanıtlaSil
  13. yazı için teşekkürler. çocukları kendi hallerine bırakmamak gerekli. kurallar çok önemli.



    http://microsoftteknolojileri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  14. Hamilelik zor bir süreç. Doğum yine aynı şekilde. Ama en zoru çocuk yetiştirmek ve gün geçtikçe yaş büyüdükçe daha da zorlaşıyor

    YanıtlaSil

Yorumlar buraya..