17.9.15

Dekorasyon Fikirleri/ Çocuk odası

Her anne gibi bende bebeğimin cinsiyetini öğrendiğim ilk andan itibaren gözümün önünden  yatağı, perdesi, halısı, kıyafetleri, oyuncakları jet hızıyla geçti. Çok mavi bir oda tasarlamamak istesem de, eve geldiğimde ne alsam hepsinin ortak rengi maviydi.

Kerem'e eşimle ortak tercihimiz büyüyebilen karyola aldık. İlk 2 yıl beşik olarak kullandık daha sonra yatağa çevirdik. Artık değiştirmenin zamanı geldi. Büyüdük okula başlıyoruz.

Zaman kısıtlılığından farklı  çocuk odası modelleri bulabilir miyim diye internette gezinirken homify online sitesi ile karşılaştım. 

Çocuk odası deyip geçmemek lazım. Beşik seçerken bile kaç mağaza gezdim. Şimdi tüm çocukluğunu geçireceği odayı büyük bir titizlikle seçmem lazım değil mi?
**********

Seçtiğim ilk model  doğayı sevdirmenin alternatif bir yolu. Taş beton binalarda yaşayan çocuklar için düşünülmüş sanırım. Yabancı filmlerde çocukların ağaç evleri hep olur ya tıpkı o evler de uyumuş olma hissi verir.  Renk karmaşası yok doğal ahşap rengi çok güzel. Küçük kovboylar çok sevecekler bu tasarımı.


Fantasy / Homify
Fantasyroom/ Homify
Dar odalarda maksimum yer kazanmak için iyi bir fikir olmuş. Hem şık hemde eğlenceli. Çocuklar için geniş bir oyun alanı olmasında daha güzel ne olabilir. Duvardaki rakamlar, formüller matematiği sevmeyen çocuğa bile bilinçaltında sevdirebilir. Yatak kenarındaki ipten ağlar hem koruma amaçlı Sarı rengi hep sevmişimdir. Ortama hep pozitif enerji verdiğini düşünürüm. Hep mavi olacak değil ya erkek çocuk odaları alternatif renklere fırsat vermek lazım. 


Modern Çocuk odası / homify

Sanırım en çok bu odayı sevdim. Uyurken ve uyanırken haritaya baktıkça kendini hissettiği ülkede olmasını isterim. Maceracı gezgin ruhum Kerem' e de geçmiş olsa gerek oda  seyahat yapmayı çok sever. İlk uzun yolculuğunu sekiz aylıkken yapmış ve hiç sıkıntı çıkarmamıştı. Duvarda bir harita olması bir bakımdan da iyi. Dünya ve ülkeler hakkında bilgi sahibi olur. Oyun esnasında ülkelerin denizlerin yerlerini daha kolay öğrenmiş olur.
Odanın açık renklerden oluşması odaya bir dinginlik katmış. Vagonlar da iyi bir fikir. Oyuncakları ile oynayan çocuğa oyuncakları toplatmanın kolay bir yolu olur, hadi tren kalkıyor diyerek bütün  oyuncakları çabucak toplatabilir iz.

Little LEIVARS / homify
Seçtiğim modellerden hangisini daha çok beğendiniz. 
Yorumlarınızı bekliyorum. 

12 yorum:

  1. Keyifli ve yol gösterici bir yazı olmuş kız çocuk odalarını merak etmedim desem yalan olur...

    YanıtlaSil
  2. Hepsi birbirinden guzel resmen cocuk olasim geldi :-)

    YanıtlaSil
  3. çocuk odası dekore etmek ne kadar zevkli olmalı :) bunlara bayıldım..

    YanıtlaSil
  4. fantasroom bayıldıııııım

    YanıtlaSil
  5. Birbirinden güzel insan çocuğuna hangisini alacağını şaşırır.

    YanıtlaSil
  6. Çok fazla seçenek var biz de açılıp büyüyen bir bebek yatağı almıştık baya idare etti onunla Arda .. Yer kazanmak için ranza önermişti herkes ama kullanımı o kadar zor ki hiç düşünmedim bile..

    YanıtlaSil
  7. Fantasyroom/ Homify çok farklı bir tasarım. İlk defa böylesini görüyorum..

    YanıtlaSil
  8. hepsi cok güzel ama ilk olan odaya bayıldım gercekten agac evlerini andırıyor :)

    YanıtlaSil
  9. Nasıl da keyifli odalar olmuş bunlar (:

    YanıtlaSil
  10. hepsini çok beğendim ben ama ilkine bayıldım. farklı bir yerde yaşıyormuş imajı vermiş :-)

    YanıtlaSil

Yorumlar buraya..