26.1.16

Kendi İşinizin Patronu Olmaya Hazır Mısınız?



Son dönemde yapılan araştırmalar, Türkiye’de her iki kişiden birinin mevcut işinden memnun olmadığını ve kendi işini yapmak istediğini ortaya koyuyor. En girişimci ülke olma konusunda Avrupa ülkeleri arasında Türkiye’nin başı çekmesine şaşırmamak gerekir.

Bir başkasının çalışanı olmaktansa kendi işini kurmanın pek çok avantajı vardır. Kontrolün sizin elinizde olması ve başkalarının vereceği kararları uygulamaktansa kararları kendinizin vermesi en önemli avantajlarından biridir. Çalışma saatlerinizi kendi performansınıza göre düzenleme şansına sahip olursunuz, mesai saati kavramı döngüsünde kaybolmazsınız. Başarma duygusu ise kendi işini kuran girişimcileri besleyen en önemli unsurdur. Ancak bunların hepsi bir yana sizi mutlu edecek işi yaptığınız için muhtemelen işinizi bir hobi olarak görüp, her saniyesinden keyif almak avantaj listemizin en başında yer alır.

Şüphesiz, her şeyin iki kutuplu olduğu ve karşıtını muhakkak kendi içinde barındırdığı felsefesinden yola çıkarsak, girişimci olmanın avantajları olduğu kadar dezavantajlarıda vardır sonucuna varabilmek mümkün.

Bir başkasının çalışanı olarak günde 8 saat mesai yaparken, kendi işinizi kurduysanız mesi kavramı tamamen ortadab kalkar, iş bitmeden mesainizi bitiremezsiniz. Kontrolün sizde olması beraberinde müşterilerinizin ve kamu otoritelerinin beklentilerinin baskısı altında olması anlamına gelmektedir. Kar zarar kardeşliği gibi başarı ve başarısızlıkta yolunuza çıkacaktır. Büyük başarılara imza atmadan önce yolunuza çıkabilecek başarısızlıklara ve aldığınız yanlış kararların sonuçlarına da kendinizi hazırlamanız gerekir.

Tüm bu avantaj ve dezavantajları değerlendirdiğinizde gönlünüz hala kendi işinizi kurmaya gönünde sizi zorluyorsa o zaman herekete geçmek için ilk adımı atabilirsiniz. Şayet girişimci iseniz büyük düşünmek ve planlama yapmak durumundasınız. Her ne iş yaparsanız yapın uzun vadeli hedeflerinizde Türkiye’de kurduğunuz işinize uluslararası bir statü kazandırmak olmalıdır.Bunun için sadece Türk vatandaşlarına özgü olan ve 5 yıllık bir süreç sonunda İngiliz vatandşlığını elde edebileceğiniz. İngiltere Ankara Antlaşması başvurusunu değerlendirebilirsiniz. Makul miktarlarda yatırım ile İngiltere’ye yerleşmek isteyen girişimciler için ideal bir başvuru türüdür.
Ancak Ankara Antlaşması başvurusu için profesyonelce hazırlanmış bir dosya ile başvuru yapılmasının ve ilk seferde onay almanın son derece önemli olduğunu ve böyle bir başvuruya profesyonel bir danışmanlık firması ile hazırlanmanız son derece önemlidir.

Kendi işini kuracak girişimcilerin karşılarına çıkan bu tarz fırsatları mutlaka değerlendirmeleri gerekir. Ne demişler: Fırsat kendini beğenmiş bir tanrıçadır, hazır olmayanla asla vakit kaybetmez!

1 yorum:

  1. Eşim bazen der böyle şu sektörde açık var aslında bir girişim lazım ben güler dalgaya alırım, nedense bu konuda babadan oğula olmadıkça girişime açık değilim galiba aslında güzel şey^^

    YanıtlaSil

Yorumlar buraya..