18.2.15

GÜNEŞ KREMİ NE İŞE YARAR

Güneş yüzde oluşan kırışıklıkların, lekelenmenin ve yaşlanmanın % 80’ ini oluşturan bir etkendir. İnsanların bu etkiyi azaltmak veya önlemek için mutlaka güneşe çıkarken güneş koruma faktörü kullanımları çok ama çok önemlidir. Günlük düzenli kullanımlarınızda güneş kremi ile birlikte dermatolojik kremlerin bir arada olabileceği ürünleri kullanmanızda fayda vardır. % 30 faktörlü bir güneş koruma ürünü tamamen UVA- UVB ve aynı zamanda kızıl ötesi ışınlarının meydana getirdiği yaşlanma sorunlarını çok basit bir şekilde ortadan kaldıracak ve koruma sağlayacaktır. UVA ışınları ozon tabakasının süzemediği ışınlardır. UVA ışınları insan derisine en fazla zarar veren ışınlardır. UVB ışını ise yaz aylarında daha şiddetli olarak insan cildinin daha üst derisine etki etmektedir.

GÜNEŞ KREMİNDE FAKTÖR SEÇİMİ NASIL YAPILMALI?
Başlıca sebeplerden dolayı yaz kış güneş kremi kullanımlarını alışkanlık haline getirilmesi gerekmektedir. Güneş kremi seçerken bulunan faktörleri seçmek için dikkat etmeniz gereken konu şudur. İnsan vücudunda iki çeşit melenin vardır. Beyaz tenli ve renkli gözlü kişilerde kırmızı ve sarı melenin üretimi bulunur. Esmer ve buğday tenlilerde ise melenin üretimi daha az olur. Bu gibi etkenlerden dolayı buğday tenli insanlar güneş ışınlarından daha az etkilenirler. 50 SPF içeren güneş kremleri bu sebepler ile beyaz tenli insanlara daha çok uyum sağlar. Cilt yapınıza uygun güneş kremlerini kullanabilmek için çeşitli markalar bulunmaktadır. Vichy, nivea, solante, sebamed vb.

HANGİ ÜRÜNLER KULLANILMALI?      
Çocuklar içinde uygun olan vichy SPF 30 ürünlerinde derinizde hücresel olarak güneş koruması sağlamaktadır. Günümüzde paraben içermeyen ürün bulmak zordur. Bu ürün içeriğinde paraben içermemektedir. Aldığınız kozmetik ürünlerde buna dikkat etmelisiniz. Alerji yapmaz tamamen hipoalerjenik bir üründür. Suya dayanıklıdır. Beyaz tenli kişilerin yüksek faktör seçimleri içinde ürün seçenekleri bulunmaktadır. Tercihinizi aynı zamanda nıvea sun olarak da değerlendirebilirsiniz. Güneşten koruma sağlarken aynı zamanda ferahlatan bir yapıya sahip spreyli kolay kullanımı vardır. Nıvea kremlerinden de bilindiği gibi kaliteli ve yağlı bir üründür. Güneş kremlerinde ciltte aynı yağlı kalmış hissini vermez. UVA ve UVB ışınlarından yüksek ölçüde koruma sağlamaktadır.


2 yorum:

  1. Güneş kremi gerçekten çok önemli bir konu.. Çok detaylı bir yazı olmuş.. Paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. paylaşım için teşekkürler
    www.elitstil.com

    YanıtlaSil

Yorumlar buraya..