23.2.16

Anne Eli Değmiş Yöresel Lezzetler



O anneannemizin küçükken bize yaptığı çorbanın tadı hala damağımızda, kokusu hala burnumuzda. Daha sonra o yemeği defalarca yedik ama hiç bir yerde onun gibisini yapan olmadı değil mi? Hep bir şeyi eksik ya da fazla. O anneannemizin çorbasından eser yok. O bayramlarda yediğimiz tatlıları, misafire özenle hazırlanan tatlıları tepsiden çalmak, saklanıp bir köşede yemek ne güzeldi. Bir daha hiç o tadı bulamadık. O tatları yapan yerlerde bir daha yedik o tadı aradık. Yine bulamadık. Yazdıkları kâğıtlar kayboldu gitti. Anlattılar ama unuttuk belki de o tat yine bulunamadı.

Artık o tatlar Lezzet.com.tr’de yemek tarifleri ile bizi bekliyor. Çocukluğumuzun tatları, yıllarca özenle korunmuş saklanmış tarifler, özenle hazırlanan güzellikler hepsi bir arada.


O bayramda yediğimiz kadayıfın, baklavanın birebir tarifi tıpkı çocukluğumuzdaki gibi. Herkese hitap eden herkesin kendinden bir şeyler bulacağı anne kokan güzelim yemeklerin hepsi elinizin altında.


Büyük bir titizlikle hazırlanmış olan yöresel lezzetler bölümü, sizi hasret kaldığınız memleket yemeklerine götürüyor. Siz memleket hasretiyle bayramı seyranı bekleye durun Lezzet.com.tr yöresel lezzetleri, bütün anne kokan yemeklerin tariflerini bir bir size getirdi. İster kendinize ister misafire güzel bir jest yapmak için o yörenin yemeklerini yapabilir keyfinize keyif katabilirsiniz. Bir Kayseri yağlama, bir kuymak ya da bir çaput aşı... Türkiye’nin her bölgesinden her damak tadından yöresel yemekler ve detaylı anlatımlarıyla harika yemekler yapacak herkesi şaşırtacaksınız.

Dünya üzerindeki en lezzetli ve en derin mutfaklardan birine sahibiz. Osmanlı zamanından beri gelen bu asırlık lezzetler, zamanla harmanlanmış, yeni hallerini almış ve bölgelere göre değişerek günümüze gelmiş. Her yörede birbirinden güzel tadına doyulmayacak yemek varken, bunları denemek ve yemek kadar keyifli bir şey olabilir mi? Yıllarca annelerden kızlarına geçen lezzetleri büyük bir tutkuyla derleyen, onaylayan, bizlere ulaştıran Lezzet.com.tr yöresel lezzetler bölümü sayesinde sevdiklerinize özledikleri tatları yapma şansına kavuşacaksınız. Bu özel ve harika tarifler için tek yapmanız gereken siteye girmek ve bölge bölge ayrılmış başlıklardan istediğinizi seçmek. 

Afiyet olsun.

6 yorum:

Yorumlar buraya..