6.8.16

Duru Gıda’dan Lival markalı iki farklı kinoa seçeneği

Kinoa ismini ilk kez duyuyorsanız, kinoa nedir diye merak edebilirsiniz. Besin değeri çok yüksek olan Kinoa her ne kadar tahıl olarak kabul edilse de, esasında Kinoa adlı bitkinin meyvesidir. 2013 yılı Birleşmiş Milletler Tarım Örgütü tarafından "Uluslararası Kinoa Yılı" ilan edilmişti. Bunda kinoanın posalı bir besin olmasından dolayı, tok tutmasının etkisi de oldukça fazla. Kontrollü tüketildiğinde kilo vermek isteyenlerin listelerinde de yer alan kinoa, uzun süre tokluk hissi yarattığı için çabuk acıkmayı önlüyor. Hazmetmesi de oldukça kolay.





Kinoanın faydalarını saydığımızda, eminiz siz de bu faydalı besini tüketmek isteyeceksiniz. Her yaş grubundaki insanın tüketebileceği kinoa antioksidan özelliğe sahip. İçeriğindeki bulunan lignin ise pek çok kanser türüne karşı koruyucu etki gösteriyor.

Kabızlık sorununun çözümünde  kinoa oldukça etkili. Bunun sebebi kinoada bulunan lifin kabızlığa iyi gelmesi. Bu muhteşem besin demir de içermekte. Bu sayede kansızlığa karşı da etkili oluyor.

Çölyak hastaları bildiğiniz gibi glütensiz gıdalar tüketmek zorunda. Kinoanın glüten içermemesi bu besini çölyak hastaları için de oldukça cazip kılıyor.

Beyin sağlığı ve zihin açıklığı açısından da tüketilmesi önerilen bir besin olan kinoanın yaşlanmayı geciktirici etkisi de bulunuyor. İçerdiği enzimler, A, E ve B6 gibi vitaminler sayesinde cildi yıpranmalara karşı da koruyor.

Ara sıra kendinizi halsiz hissediyorsanız kinoa tüketmenizde fayda var çünkü vücudun enerji üretimini destekleyerek halsizliğin önüne geçebiliyor.

Migren rahatsızlığı yaşayanlar, bu hastalığın ne kadar sıkıntı verdiğini çok iyi bilir. Kinoa migrene karşı da faydalı. Eğer migreniniz varsa, yüksek miktarda magnezyum bulunması nedeniyle damarları rahatlatma etkisi bulunan kinoayı siz de yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Haşladıktan sonra salatalara koyabilir, sebze, et ve tavuk gibi yemeklerde, ekmek, kurabiye, çörek ve kek yapımında kinoayı kullanabilirsiniz.


Kinoayı nasıl temin edebileceğiniz konusunda da sizleri bilgilendirelim. Duru Gıda’nın Lival markalı iki farklı kinoa seçeneği bulunuyor. Duru Lival beyaz kinoa ve kırmızı kinoaya marketlerden veya  www.durupazar.com web sitesinden yapacağınız online alışveriş ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Dünya’da bulguru mutfaklara sokmayı hedefleyen tek firma olan Duru Bulgur Gıda 51 farklı ülkeye kendi markasıyla ihracat yapıyor.

2 yorum:

Yorumlar buraya..