22.11.17

Rüyalar Gerçek Olsa


Bildiğiniz gibi uyurken deneyimlediğimiz olaylara ya da gördüğümüz kısa filmlere “rüya” diyoruz. Rüyalar gerçek filmler gibi tutarlı olmasa da, başı sonu farklı olsa da, yine de gördüğümüz rüyaların bir anlamı olduğuna inanıyoruz.

Bilincimiz dışında gerçekleşen bu durum eski çağlardan beri biz insanlara gizemli gelmiş, birçok kültürde rüyaların gelecekten haber veren mesajlar olduğuna inanılmış, bilgeliğine inanılan kişilerin bu rüyalara yaptığı yorumlar ciddiyetle dikkate alınarak geleceğe ilişkin kararlarda büyük rol oynamış.


Günümüzde ise rüyalara daha bilimsel açıklamalar getirmeye çalışan bilim adamları, uyku sırasında beynin aktiviteleri ve meydana gelen değişiklikleri inceleyerek bir sır perdesini aralamış ve önemli gelişmeler kaydetmiş. Uykunun evrelerini inceleyerek hangi evrelerde rüya görüldüğü, ne sıklıkla rüya görüldüğü, nedenleri ve ne ifade ettiği hakkında pek çok bilgiye ulaşılsa da bilim insanı beyni tam olarak çözemediği için, rüya konusu da gizemini sürdürmeye devam ediyor.

Araştırmalar sonucunda, bilimsel olarak kanıtlanmış ilginç bilgilere ulaşılmış. Örneğin; aşırı psikolojik sorunları olan insanlar dışında herkes rüya görüyor. Her gece ortalama bir iki saat süreyle rüya görüyoruz. Ancak gördüğümüz rüyaların %90’ını hatırlamıyoruz. Uyanmadan hemen önce gördüğümüz rüyaları hatırlıyoruz. Onları hemen bir yere not etmezsek sonrasında unutuyoruz. Görme duyusunu kaybetmiş olanların rüyalarında görsel imgeler olabiliyor. 25 yaş altındaki insanların %44’ü rüyalarını siyah beyaz görüyor. Eskiden olduğu gibi, günümüzde de rüya tabirleri ilgimizi çekmeye devam ediyor. Rüyalarımızı gerçek hayatla ilişkilendirmek ve verdiği mesajları öğrenmek hepimiz için merak konusu olmayı sürdürüyor. Neyse ki şimdi internet bu meraka çoğunlukla imdada yetişiyor.


Elele’deki rüya tabirleri birçok rüyanızı yorumlamanıza yardım ediyor. Ben de şahsen ne zaman ilginç bir rüya görsem Elele’nin rüya yorumlarına başvuranlardan biriyim. Geçenlerde kendimi ateş böcekleriyle dolu bir bahçede gördüm. Yakında alacağım bir haberden dolayı sağlığımın ve moralimin düzeleceği anlamına geliyormuş. Haberi sabırsızlıkla bekliyorum. Dün gece ise bir çocuğu evlat edindiğimi gördüm. Çok etkilendim. Bu da meğerse servete ve paraya işaretmiş. Hadi hayırlısı… Peki ya salatalığın çocuk sahibi olmayı işaret etmesine ne dersiniz? Tatlı rüyalar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar buraya..