12.12.18

Klasik Alyanstan Vazgeçemeyenlerden Misiniz?


Klasik yüzükten hoşlanıyorsanız, siz aynı zamanda mükemmeliyetçi ve garantici bir insansınız demektir. Ancak her ne kadar klasik yüzük belli başlı özelliklere sahip olsa da son zamanlardaki modern yaklaşımlar ve küçük dokunuşlarla farklı modellerini de görmek mümkün.

 

Peki, klasik alyans alırken nelere dikkat etmelisiniz?


 Altınbaş

  1. Her şeyden önce alyansın iki kişinin hayat boyu bağını temsil eden ortak bir simge olduğunu unutmamakta yarar var. Alyans aynı zamanda yine iki kişinin ortak zevkini de yansıtmaktadır. Bu yüzden alyans alırken kişisel istekleriniz kadar müstakbel eşinizin önceliklerini de dikkate almalısınız. Dolayısıyla yüzük seçimini birlikte yapmak çiftler için hem önemli hem de zevkli bir ayrıntıdır diyebiliriz.
  2. Alyans seçimi için bir araya gelmeye imkan veya vakit yoksa internetten satın almak çok daha rahat ve pratik olacaktır. Klasik alyanslar için sizi mağdur etmeyecek, bilindik ve güvenilir bir site seçmelisiniz. Bu sitenin aynı zamanda kolay iade özelliği taşımasına da dikkat edin. Böylece yüzüğü beğenmediniz veya parmağınıza uymadığı takdirde değiştirebilir veya satın almaktan vazgeçebilirsiniz.
  3. Özellikle internetten yüzük satın alırken dikkat etmeniz gereken bir başka şey de parmak ölçünüzü bilmektir. Eğer parmak ölçünüzü bilmiyorsanız şöyle bir yol izleyebilirsiniz: Önce bir ip, kumaş veya bez parçasıyla alyansınızı takacağınız parmağınızı sarıp, ölçüsünü alın. Bu ölçünün kaç mm olduğunu bir cetvel kullanarak belirleyin. Daha sonra internetten bulacağınız "yüzük ölçüsü tablosu" yardımıyla parmağınızın kaç numara olduğunu tespit edin. Parmak ölçüsü alırken titizlik göstermeniz çok önemli. Aksi taktirde alyansınız parmağınızı sıkabilir veya bol gelebilir.
  4. Alyans satın alırken giyim tarzınızın yüzüğünüzle uyumlu olması önemlidir. Klasik alyansların avantajlarından bir tanesi de her giyim tarzına uyum sağlamalarıdır. Ancak kolay bir seçim gibi görünse de klasik bir alyans alırken bazı ayrıntılar önem kazanır. Ufak tefek detaylar eklenmiş klasik bir alyans, klasik görüntünün ağırlığı yanında tarzınıza özgünlük de katacaktır.
  5. Bahsettiğimiz ayrıntılardan bir tanesi de alyansınızın materyal ve renk seçimi. Beyaz, rose veya sarı altın mı tercih ediyorsunuz; gümüş, çelik, titanyum gibi değişik materyallerden mi yanasınız? Bunu önceden kararlaştırmak işinizi kolaylaştıracaktır.
  6. Klasik alyanslarda belirlenmesi gereken bir başka faktör yüzüğün genişliğidir. İnce bir alyans mı istiyorsunuz, yoksa kalın mı? Burada alyansın parmağınızdaki görünüşü kadar kullanışlılığı da devreye giriyor. Alyansın bir ömür boyu parmağınızda kalacağını unutmayın. Bu yüzden kullanışlı olması, şık durması kadar önemlidir.
  7. Klasik alyansların tamamen pürüzsüz dokuda olanları kadar dokulu olanları da bulunmakta. Bu dokulu alyansların en büyük avantajı, uzun kullanımlarda çizilmeleri fazla belli etmemeleri. Elbette burada yine zevkler ön plana çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar buraya..