27.10.15

Okul Masrafları Artık Canınızı Sıkmasın


Okulların açılmasıyla birlikte her sene tatlı bir telaş olur. Özellikle okula yeni başlayacak öğrenciler için okulun ilk günleri biraz daha heyecanlı geçer. Bir üst sınıfa geçenler ise uzun bir yaz tatilin ardından arkadaşları ve öğretmenleri ile tekrar buluşmanın sevincini yaşarlar. Ayrıca aileler de çocukları kadar heyecanlı olurlar. Onları da tatlı bir koşuşturma alır. Bu duyguları hissetmeniz için illa okuyan çocuğunuzun olmasına gerek yok. Öğrencilerin gözlerine baktığınızda aynı duyguları paylaşabilirsiniz.

Okul koşuşturmaları sadece ilk günlerde değil, okul boyunca devam ediyor. Okulların açılmasından

yaklaşık bir ay geçmesine rağmen bakıyorum da öğrenciler ilk günlerdeki gibi koşuşturmalarına

devam ediyor. O kırtasiyeden bu kırtasiyeye adeta mekik dokuyorlar. Çünkü ihtiyaçları bir türlü

bitmiyor. Kalem, defter, silgi, cetvel, suluboya, kuru boya... Yeni üniformalar... Bunlara bir de her ders için alınacak ayrı ayrı konu anlatımlı kitaplar ve soru bankaları...

Her ne kadar okul başlayınca öğrenciler tatlı bir heyecan yaşasa da bu durum aileler için o kadar da aynı değil. Okulların başlaması aileler için ekstra masraf oluşturuyor. Çocuklarının kırtasiye giderleri, üniformaları, harçlıkları, servis kullanıyorsa yol masrafı ailelerin bütçesini zor duruma sokuyor. Zaten yavaş yavaş havalar da soğuyor; kış kapımızda. Okul masraflarına ek olarak yakıt masrafı da çıkacak. Masraflar giderek çoğalıyor. Öngörülen masrafların yanında bir de beklenmedik masraflar çıkınca aileler sıkıntı yaşamaya başlıyor. Hem anne-baba hem de çocuklar huzursuz zamanlar geçirmek zorunda kalabiliyor. Bu sıkıntıları yaşamamak için önceden doğru bir bütçe planlamasının yapılması gerekir. Eğer bütçe planlaması yapılmadıysa en iyi çözüm uygun faiz oranlı bir ihtiyaç kredisi kullanmak. İhtiyaç kredisi çekerek bütçeyi alt üst eden masraflardan biraz olsun kurtulmak mümkün.

1 yorum:

  1. Okul masrafı bitmedi bitmeyecek :)
    Hersey evlatlarımız için değil mi ee gülü seven dikenine katlanır demişler

    YanıtlaSil

Yorumlar buraya..