2.7.16

Tatilinizi Ertelemeyin Taksitlendirin


 
Yaz tatili sezonu havaların da ısınmasıyla başladı. Aylar öncesinden tatil planını yapan birçok kişi yorucu bir yılın ardından stres atmak ve eğlenceli vakitler geçirmek için valizlerini hazırlamaya başladı bile. Tatile hazırlananlar kadar tatile çıksam mı çıkmasam mı diye düşünenler de var elbet. Çünkü tatil yapmak çok zaman zaman bütçeyi zorlayabiliyor.

Tatilin masraflı olmasından dolayı tatilinin ertesi yıla ertelemeyi düşünen pek çok insan var. Ulaşım, konaklama, yeme içme, alışveriş giderleri ve beklenmeyen giderleri de hesaba katarsak tatil yapmanın pahalı bir eğlence olduğunu söyleyebiliriz. Ama yine de tatil öncesi alacağınız bazı önlemler sayesinde çok daha az masraflı bir tatil yapma imkanına sahip olabilirsiniz.

Tatilin en masraflı ögesi ulaşımdır; yani uçak biletleri. O yüzden uçak biletlerini ucuza getirmek için birtakım yolları izlemeniz gerekiyor:

Erkez rezervasyon

Uçak biletinizi mümkün olduğu kadar erken rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Çünkü erken alınan biletlerde %50 veya daha fazla indirimli bilet satın alabilirsiniz. Tavsiyemiz en az 5,6 ay önceden yerinizi ayırtmanız.

Farklı Havayolu Şirketleri

Ülkemizde hizmet veren birçok farklı havayolu firması mevcut. Gideceğiniz yerin seferlerini tüm şirketlerden kontrol edin ve en ucuz olanından alın. Ciddi oranlarda tasarruf sağlayacaksınız.

Uçak Bileti Arama Motorları

Ucuz bilet satın almanın en iyi yolllarından birisi de arama motorlarını kullanmaktır. Biletinizi daha ucuza getirmek için bu konuda hizmet veren sitelerin hepsini inceleyin. En ucuz ve güvenilir olanı seçin.

Farklı Havalimanları

Deneyebileceğiniz yöntemlerden birisi de farklı havalimanlarından bilet satın almanızdır. Örneğin, Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul Atatürk Havalimanı’na çok daha ucuz seferler düzenlemektedir.

Kredi Kartı ile Taksitlendirme

Seyahatinizde yurt dışı uçak biletinizi taksitlendirebileceğiniz bir kredi kartı kullanmanız da tatil harcamalarınızı öderken sizi bir hayli rahatlatacaktır.

1 yorum:

Yorumlar buraya..