30.1.17

Kış Tatiline Ne Dersiniz?



Soğuk ve yorucu kış günlerine kısacık bir mola vermek hem bedeninize hem de ruhunuza iyi gelebilir.Şöyle yorgunluğunuzu atabileceğiniz, kendinizi tazeliyebileceğiniz bir tatil için plan yapmaya ne dersiniz? Kulağa ne kadar da güzel geliyor değil mi?


Kış tatili için planlarınızı henüz yapmamışsanız ve son dakikaya bırakanlardansanız yurt içi ya da yurt dışı seyahat fırsatları için henüz geç kalmadınız. Okulların yarıyıl tatiline girdiği dönemlerde planlanan seyahatin diğer zamanlara göre bazı avantajları vardır.

En başta gelen avantaj, sömestr döneminde yolcu yoğunluğu sebebiyle arttırılan sefer sayıları ve havayolu şirketlerinin rekabet amaçlı kampanyaları sayesinde dilediğiniz yere, dilediğiniz saatte uygun uçak bileti ihtimalinizin çok yüksek olmasıdır. Hele bir de erken rezervasyon fırsatı yakalayabildiyseniz alacağınız uçak biletiyle son derece uygun fiyata ulaşım imkanı bulabilirsiniz. Ayrıca internet üzerinden uçak bileti satışı yapan güvenilir siteler üzerinden uçak biletlerinizi oturduğunuz yerden bir tıkla alabilmeniz de mümkün.

Tatil için ister yurtiçinde isterseniz yurtdışında bir yere gidin, ancak nereye giderseniz gidin seyahatinizde tadınızı kaçıracak şeyleri bertaraf etmek için bazı küçük önlemler almanızı tavsiye ederim.  Bunlardan ilki şüphesiz pasaport ya da uçak biletleriniz yanınıza almayı unutmamaktır. Bir diğer önemli nokta seyahat edeceğiniz noktaya varmadan önce otel rezervasyonunuzu da halletmiş olmanızdır. Diğer bir önemli nokta ise gideceğiniz ülke hava koşullarına göre valiz hazırlığı yapmanızdır. 

Bugün internet sayesinde dünyanın hemen hemen her şehri ile ilgili bir gezi rehberini rahatlıkla bulabilirsiniz. Gideceğiniz yere ulaşım nasıldır, görülmesi gereken yerler hangileridir, mutlaka yenilmesi gereken lezzetler hangileridir ve daha pek çok konuda yazılmış gezi rehberlerini inceleyerek kendinize zevkleriniz doğrultusunda ufak bir seyahat rotası çizmenizi böylece geçireceğiniz kısıtlı zamanı en verimli şekilde kullanmanızı kesinlikle tavsiye ederim.

3 yorum:

  1. yurt dışı tatili için booking.com u öneririm, çok uygun fiyata otel ayarlayabiliyorsunuz

    YanıtlaSil
  2. ah ah ne kadar ihtiyacım var bir tatile ne güzel olur

    YanıtlaSil
  3. Tam da suan da istediğim ve ihtiyacım olan şey

    YanıtlaSil

Yorumlar buraya..