3.7.14

Ramazan sofraları için yemek tarifleri


Ramazan deyince hepimizin aklına zengin iftar sofraları geliyor. Saatlerce bekleyişin ardından iftar saati gelip çattığında hepimiz damaklarımızı şenlendirecek bir lezzetle buluşmayı hayal ediyoruz. Bu ramazan da doyurucu ve leziz yemekler hazırlamak istiyorsanız sizin için bir araya getirdiğimiz tariflere göz atın. Bu güzel yemekleri hazırlarken mutfak aletleri size oldukça yardımcı olacaktır.





Arpacık soğanı köftesi
Malzemeler:

1 kg dana kıyma

500 gr arpacık soğan
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı nohut (haşlanmış)
500 gr mantar (kalın dilimlenmiş)
Tuz
Tane karabiber
Yapılışı:
Kıyma, tuz ve karabiberi iyice yoğurup, arpacık soğan büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Kalın dipli ve yayvan bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Tencereyi hafifçe sallayarak hafifçe köfte ve soğanları kızartın. Nohut ve mantarları ekleyip, karıştırarak 5 dakika soteleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.



Yufkada Köfte

Malzemeler:


350 gr. kıyma

350 gr. dana kıyma
2 adet yumurta
1 adet soğan
1 dilim bayat ekmek içi
Tuz
Karabiber
Kimyon

Üzeri için;

2 adet yufka
1 adet yumurtanın sarısı

Yapılışı:

Bayat ekmek içini, kıyılmış soğanı, kıymaları, 2 adet yumurtanın sarısını, tuz ve baharatları yoğurup yağlı kağıdın üzerine alın. Yufkaları üçgen şekilde 8 parçaya bölün. Yoğurduğunuz harçtan yuvarlak parçalar koparın, yufkanın ortasına koyun. Yufkayı köfteyi tamamen saracak şekilde kapatın. Muska şekline getirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 170 dereceye ayarlı fırında ara ara çevirerek 1,5 saat pişirin ve sıcak olarak servis yapın. 


Yoğurt soslu tavuk

Malzemeler:


1 kg tavuk but

½ su bardağı light süt
1 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı sıcak su
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı hardal
1 tutam zencefil
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı file badem
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Yapılışı:


Tavuk butların derilerini çıkarın. Soğan ve sarımsakları soyup doğrayıcıdan geçirin. Süt ve yoğurdu ayrı bir kapta karıştırın. Zeytinyağını derin bir tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Tavuğu ekleyip karıştırarak kavurun. Tuz, karabiber, zencefil ve tarçın ile tatlandırın. Köriyi 1 bardak sıcak suda eriyinceye kadar karıştırıp sütlü yoğurda ekleyin. Etin üzerine döküp 23 dakika karıştırarak pişirin. Tavanın kapağını kapatıp 15-20 dakika pişirin. Ocaktan alıp bademi serpiştirin ve sosu koyulaşıncaya kadar üzeri açık olarak 5 dakika daha pişirin. 

Sıcak servis yapın.

1 yorum:

Yorumlar buraya..