10.9.14

Uygun Fiyatlı Uçak Bileti Nasıl Bulunur?


Hızlı ve konforlu bir şekilde seyahat etmenin en güzel yolu olan havayolu günümüzde herkesin tercihi. Ama her güzel şey gibi, uçak biletlerinin fiyatları da cep yakıyor. Bu durumda ucuza uçak bileti bulmak için her yolu dener olduk. Peki uygun fiyata uçak bileti nasıl bulunur? Sizin için birkaç ufak tüyoyu bir araya getirdik.
·        Öncelikle ilk olarak havayolu firmalarının erken rezervasyon satış dönemlerini ve promosyonlu biletlerini takip etmek gerekli. Promosyonlu biletler sayesinde uçak yolculuğunuzu otobüs biletinden daha ucuza bile getirebilirsiniz. Bu nedenle bir gözünüz, kulağınız kampanyalarda olsun. Eğer onları kaçırdıysanız ekonomik sınıfı biletler de işinizi görebilir.
·        Havayolları uçaklarda yalnızca sınırlı sayıda olan koltukları düşük fiyattan satarlar. Koltuklar bittiğinde veya azaldığında bilet fiyatları artar. Bu nedenle ucuz uçak bileti almanın en iyi yolu erken rezervasyon yapmaktır. Eğer gideceğiniz tarih belliyse erken rezervasyon yapıp mümkünse biletinizi önceden alın.
·        Gideceğiniz şehirde en az bir cumartesi kalarak daha ucuz uçak bileti bulma şansına sahip olabilirsiniz. İş adamları ve resmi kurumlarda çalışanlar daha çok hafta içi seyahat ettiklerinden hava yolları hafta sonunda daha yüksek fiyatlar uygularlar. Hava yolları hafta sonu da uçaklarının dolu olması için cumartesi kalışlarda daha uygun fiyat sunar.
·        Uygun uçak bileti arıyorsanız hafta içi uçuşlarını tercih etmelisiniz. Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri hareket eden uçuşlar hafta sonu uçuşlarına göre daha ucuz fiyatlı olabilir.
·        Gidiş-geliş tarihiniz belli ise daha ucuz uçak bileti bulma şansınız yüksek demektir. Kesin dönüş tarihinizi belirleyip ona göre bilet satın alırsanız daha uyguna bilet bulma fırsatını yakalarsınız.
·        Sık kullandığınız hava yolu firmasında e-bülten üyeliği gerçekleştirip fırsat ve kampanyalar hakkında bilgi alabilir, böylece ucuz bilet avantajlarından ilk sizin haberiniz olabilir.
·        Seyahat tarihiniz esnek ise uçuş ararken, önceki ve sonraki tarihlere de bakmanızı öneririz. Bazı hava yollarında sadece seçtiğiniz tarihte fiyat yüksek olabilirken, haftanın farklı bir gününde hatta bir sonraki veya bir önceki günde ucuz uçak bileti bulma fırsatı elde edebilirsiniz.
·        İstanbul’dan Avrupa’ya bir yolculuk planlıyorsanız belli başlı ucuz hava yolu şirketlerini tercih ederek uygun fiyata bilet alabilirsiniz. Easyjet, Myair, Skyeurope, Norwegiаn ve Condor uygun fiyata bilet bulabileceğiniz şirketlerden bazıları.
·        Avruрa yolculuğuna çıkacaksanız merkezi ve küçük havaalanlarını bilip ona göre uçuş programınızı ayarlayabilirsiniz.. Örneğin; Basel’e giderken Euro Airport’u tercih ederek daha uygun fiyatlı bir bilet edinebilirsiniz. Oradan 60dan fazla noktaуa ulaşmanız mümkün. Hatta Avrupa’nın оrtasında yer alan bu şehirden trenle çok sayıda lokasyona ulaşabilirsiniz.
·        Yurt dışına seyahat edecekseniz direkt uçuşları tercih edebilirsiniz. Direkt uçuşlar biraz daha uygun olabileceğinden bu yöntem ile bütçenizi yormayabilirsiniz. Direkt uçuşlar ile aktarmalı uçuşların fiyatlarını karşılaştırıp müsait olan uçuşları kontrol etmenizde yarar var.
·        Ancak illa direkt uçmanıza gerek yok. Türkiye’den Avrupa’ya çıkış pahalı, ancak Avrupa içi uçuşlar daha uygun. Türkiye’den ucuz olan bir noktaya uçup, Avrupa içinde istediğiniz gibi gezebilirsiniz. Stoсkholm’den Pariѕ’e 6 €’ya, 9€’ya Milаn’dаn Roma’ya 9€’ya gitmek mümkünken bu ihtimali göz ardı etmeyin.Mesela direkt Vіyana’ya uçmаk уerine Bratislava’ya uçun. Buradan Viyana’ya kalkan shuttlelаrlа 1 saatte şehre varabilirsiniz.

Uygun fiyata uçak bileti bulabilmek için Atlasjet, THY, Pegasus, Onurair, Sunexpress gibi farklı bir çok havayoluna ait bilet fiyatlarını karşılaştırıp, dilediğiniz bileti anında satın alabileceğiniz ucakbileti.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar buraya..